Snorting-Nytt!

5/2 2008 - Blogg

Eftersom denna hemsida är ful och ganska jobbig att uppdatera så har vi skaffat oss en blogg. Besök den istället!

27/11 2008 - Ny spelning bokad, liveplattan går att beställa

Den 13 december åker vi åter till Göteborg för att spela. Vi ska spela i Marx-Engelshuset (Fjärde Långgatan 8 B) på en tillställning som RKU anordnar. Förutom oss så spelar också bandet med det trevliga namnet Lördagsmys. Insläppet är klockan 20.00, vi spelar 22.00 och det kostar bara 40kr. Ingen åldersgräns.

För er som vill ha ett ex av liveplattan Nya Klasskamrater så kommer vi att ha dem till försäljning för 40kr på kommande spelningar så länge de finns kvar. Vill man ha ett exemplar hem i brevlådan så går det också bra, men då kostar det 50kr med frakt. Dra iväg ett mail till erik@snortingmaradonas.se om ni vill beställa.

19/11 2008 - Liveplattan är klar

På lördag spelar vi som sagt på Rockborgens 35års-jublieum, det blir kul! Dessutom firar ju vi 5 år som band (vår första spelning var 20/11 2003) , vilket också är riktigt kul! För det tredje är det så att det är Harry och Pelles avskedsspelning. Vi har haft grymt kul under de år vi spelat tillsammans och jag hoppas att vi kan hålla på minst 5 år till med den nya sättningen!

Vår liveplatta från Klasskamraters relasespelning är nu klar. Skivan kommer att heta Nya Klasskamrater, för att symbolisera att Pelle och Harry lämnar oss, medan Robin och Robert går med i klassen. Skivorna finns för tillfället i Skövde, men Erik tar med sig så att de finns för försäljning på lördag. Vi har 70 av totalt 100, numrerade, exemplar. Skivan innehåller 12 låtar, varav 3 inte finns inspelade sedan tidigare (Kvinnokören, Er Nivå, Birdnest). Det är inte världens tightaste band med världens bästa ljud på skivan, däremot är det en spelning där det finns energi och spelglädje så det kokar över. Det är ett fint fonogram över Snorting Maradonas antagligen bästa/roligaste spelning (enligt vi som spelade iaf).

4/10 2008 - Avsked för Pelle och Harry + liveplatta?

Någon kanske kommer ihåg att det var tal om att det skulle släppas en liveplatta med Snorting Maradonas, från vårt releaseparty för Klasskamrater på Kafé44 i januari 2006? Denna platta var länge bortglömd, men snart kommer den! Vi har fört samtal med Björn på Bjeagle Records som spelat in skivan (har tidigare släppt liveplattor med bland annat Coca Carola) och skivan kommer enbart att finnas i en begränsad utgåva om 100 exemplar.

Vi har förhoppningar om att ovanstående platta ska vara klar lagom till Harry och Pelles avskedsspelning, på Rockborgen i Borås 22 november. Vi kan dock inte lova att skivan är klar till dess, vi kan dock lova att det kommer bli en rolig, men kanske lite sorgsen afton. Vem vet, kanske också Robin och Robert kommer upp och introducerar sig under en låt, för att föra saken vidare?

19/9 2008 - Ny låt på MySpace, två spelningar i Göteborgstrakten

Vi har lagt upp låten Karikaterror på vår MySpace, så att även de som inte köpt samlingsplattan med det långa namnet kan lyssna! Skriv gärna ett inlägg i gästboken om vad ni tycker om den. Eller så kan ni skriva om något helt annat i gästboken, kattavel t.ex.

Vi har nu fått bekräftat att vi tävlar i Partillerocken lördagen den 18 oktober. Vi är peppade till tusen inför detta, kom dit och dansa, sjung med eller bara kolla vad vi har att erbjuda. För att göra en bra tävling krävs publik att visa upp oss för!

Vi har också en spelning inbokad lördagen den 8 november i Göteborg. Det kommer vara en endagarsfestival med andra grymma band (bland annat Harrys och Pelles nya band) och spelstället ligger i Frölunda. Massor med schysst musik utlovas!

16/9 2008 - Första bokade spelningen för nya sättningen!

Vi spelar på Klubb033 i Borås den 31 oktober! Detta kan bli den första spelningen för Robin och Robert (lite beroende på vilket datum vi spelar på Partillerocken). Vi ser fram mot det väldigt mycket och det kommer bjudas på såväl helt nya låtar som endel gammalt material. Det ska bli spännande att se hur den nya konstallationen fungerar på scen, och om allt vill sig väl så kommer fler spelningar snart komma upp på dagordningen.

Häromdagen skickades ett mail till oss där det stod att Uppsala Punkfestival är inställd. Tråkigt att höra, hoppas att den blir av nästa år istället!

26/8 2008 - Ingen spelning 13 september

Ni som var inne på hemsidan igår kan ha läst om att vi skulle haft en avslutningsspelning för Harry och Pelle på Rockborgen 13 september. Så blir det inte. Anledningen är en felkoll, alla medlemmar var inte lediga detta datum. Vi diskuterade då om att spela med den nya sättningen istället, men valde att lägga avskedsspelningen senare i höst istället. Avskedsspelningen kommer alltså fortfarande vara på Rockborgen, men lite senare.

Vi repar på med våra nya medlemmar och vi planerar att vara redo att uppträda live någon gång i oktober. Förhoppningsvis kommer livespelningarna därefter komma mer tätt än vad de har gjort den senaste tiden.

13/8 2008 - Fullt band, fullt ös!

Snorting Maradonas har nu funnit en ny gitarrist vid namn Robert Olsson. Robert har tidigare spelat i band som Nybakta Bullar och Marionette. Vi har repat ett par gånger och hans kunskaper om att böja strängar är det verkligen inget fel på!

Vi har också inlett ett samarbete med en webbdesigner som kommer att snickra ihop en ny sida. Denna hemsida behöver rensas upp och göras om totalt. Därför kommer vi inte att uppdatera den nuvarande sidan med så mycket information gällande de nya medlemmarna och så. Ni får vänta till den nya sidan kommer upp helt enkelt!

Både nya och inte fullt så nya låtar repas in. Fortsätter det i detta tempot så kommer det inte ta lång tid innan vi är klara för scenen och studion!

31/7 2008 - Ny skiva, ny kula!

Ny samlingsplatta!  1. Köttgrottorna - Mobbad
 2. Nån Jävla Punk - Idioter
 3. KlartGrabbenSkaHaEnEpaMedSilvertejjp&Uffe - Blodsband
 4. Sällskapsresan - Knockout
 5. Malm - Baronkänsla
 6. Sista Skriket - Jag vill se Reinfeldt kyssa Hitler
 7. Adjusted - Letters to '99
 8. Stefan Lundblad & Hyrda knektar - Förnära kanten
 9. Gulsot - Kollektiv hjärntvätt
10. Civil Olydnad - Dödscell
11. Ligisterna - Skitliv
12. Stiltje - Men du
13. Snorting Maradonas - Karikaterror
14. Greta Kassler - Ge mig luft
15. +Support - (ska vi) starta ett krig?
16. Snutjävel - Falköping Hardcore
17. Stillborn Subject - Dirk Starkiller
18. Fish Fingers - De förlorade smutsbarnen

Nu i dagarna släpps den nya punksamlingen "Inför ett sådant argument måste jag naturligtvis böja mig!" på Kulturföreningen Levande Punk Records ( KfLP(r) )! Snorting Maradonas medverkar med en tidigare outgiven låt, nämligen Karikaterror, en punkdänga med gungande gitarröj, skrik och hiphop(?). Skivan kommer att kunna köpas från diverse distron.

Okej, det har hänt endel sista tiden. Det började med att Pelle bestämde sig för att sluta spela bas med oss. En tid senare bestämde sig Harry för att han hade andra saker att göra, och slutade så även han. Som ni förstår så skapade detta endel frågor. Kontentan är iaf att vi bestämt oss för att Snorting Maradonas ska fortsätta härja!

Vi har funnit en ny basist vid namn Robin Ahlkvist, vi har repat några gånger tillsammans och det svänger riktigt bra! Vi har även ett par intresserade gitarrister, så förhoppningsvis så kommer vi mycket snart att vara ett fullskaligt band igen.

Hur ser då framtiden ut?

Vi kommer att ha ett sista gig med Harry och Pelle för att avsluta det kapitel som varit. Exakt var, hur och när detta ska äga rum är ännu inte bestämt, men håll utkik på sidan så lär ni få veta!

Vidare så kommer bandet nu att bo närmare varandra, båda de nya medlemmarna kommer bo inom humant avstånd från Borås och Skorpan kommer även han att flytta lite närmare. Detta gör att vi kommer att kunna träffas oftare, vilket har varit ett problem tidigare. Vi kommer att repa in material till det fullängdsalbum som har varit på gång de senaste två åren (vi får se hur det går denna gången), och under tiden så kommer vi förhoppningsvis ha ett par spelningar. Vi har som mål att anmäla oss och vara med i Partillerocken 2008, och till dess så ska vi då ha en gitarrist och ett gäng låtar inrepade.

Uppsala punkfestival ligger på is och spelningen där ligger därmed också på is. Om vi får veta något nytt så kommer det skrivas här.

Vi ser detta som början på en ny kula, och vi är alla otroligt peppade och tror att framtiden för bandet kommer bli riktigt bra! Planer finns på att göra om hemsidan helt från grunden, ha fotosessioner med en proffsig fotograf (senast var typ slutet av 2005). På grund utav denna nya kula så är nu alla gamla nyheter borttagna. Vi använder det gamla slitna uttrycket "Nu ser vi framåt!"